tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kaura-rahka välipala

Me tehtiin tällä viikolla kotitaloudessa jälkiruoaksi kaurasta ja rahkasta, jota mä päätin sitten testata kotona. Meni joku viistoista minuuttia tehdä, plus muutenkin tosi helppo resepti. Mä sovelsin tätä vähän siten, mitä meidän jääkaapista sattuikaan löytymään, mutta alkuperäinen resepti (ja ainekset) on seuraavanlainen:

Kauramuru
Kerma-rahka
30 g margariinia
1 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 prk maitorahkaa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl mustikoita

Uuni laitetaan 200 asteeseen. Rasva sulatetaan, annetaan jäähtyä hetki ja sekoitetaan sitten loppujen kauramuru-aineksien kanssa. Kauramuru"taikina" levitetään pellille ja laitetaan uuniin 5-10 minuutiksi. Kerma vatkataan ja sekoitetaan maitorahkaan, sokeriin ja vanilliinisokeriin.
Kun kauramuru on otettu pois uunista, annetaan sen jäähtyä hetki ja murskataan sitten käsin hienoksi. Sitten vain kerrostetaan haluamassa järjestyksessä kuppeihin vuorotellen kauramurua, rahkaa ja mustikoita.

Mun täytyi muuttaa tuota kerma-rahkaa, sillä meillä ei ollut kermavaahtoa eikä mustikoita. Niiden sijaan mä sekoitin maitorahkan sekaan vähän päärynärahkaa, about puolet ja puolet, jolloin se maistui tosi hyvältä! Sokeria ei tällöin tarvitse laittaa niin paljon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti