Kauramuru | Kerma-rahka | |||
30 g | margariinia | 1 dl | kuohukermaa | |
1/2 dl | sokeria | 1 prk | maitorahkaa | |
1 dl | kaurahiutaleita | 1/2 dl | sokeria | |
1 rkl | vehnäjauhoja | 2 tl | vanilliinisokeria | |
1/4 tl | leivinjauhetta | 1 1/2 dl | mustikoita |
Uuni laitetaan 200 asteeseen. Rasva sulatetaan, annetaan jäähtyä hetki ja sekoitetaan sitten loppujen kauramuru-aineksien kanssa. Kauramuru"taikina" levitetään pellille ja laitetaan uuniin 5-10 minuutiksi. Kerma vatkataan ja sekoitetaan maitorahkaan, sokeriin ja vanilliinisokeriin.
Kun kauramuru on otettu pois uunista, annetaan sen jäähtyä hetki ja murskataan sitten käsin hienoksi. Sitten vain kerrostetaan haluamassa järjestyksessä kuppeihin vuorotellen kauramurua, rahkaa ja mustikoita.
Mun täytyi muuttaa tuota kerma-rahkaa, sillä meillä ei ollut kermavaahtoa eikä mustikoita. Niiden sijaan mä sekoitin maitorahkan sekaan vähän päärynärahkaa, about puolet ja puolet, jolloin se maistui tosi hyvältä! Sokeria ei tällöin tarvitse laittaa niin paljon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti