Tortillat on ehkä yksi mun lemppariruoista. Niitä on helppo tehdä, ne on hyviä, täyttäviä ja oikeastaan aika halvalla hankittavia. Mä jo aikaisemmin tällä viikolla päätin haluavani viikonloppuna tortilloja, joten äiti osti tänne mulle värkit, jotta sain eilen valmistettu herrrrkullisia tortilloja mulle, mun veljelle ja siskolleni! Mä ajattelin jakaa teille ohjeen, jolla mä tein tällä kertaa, vaikka onhan ne maalaisjärjelläkin tehtävissä.
Tarvitset:
- kanaa
- öljyä
- mustapippuria
- currya
- chiliä
- broilerimaustetta
tai mitä mausteita vain itse haluat
- kurkkua
- tomaattia
- salaattia
- ananasta
- paprikaa
- fetajuustoa
- kermaviiliä
- taco sauce
- hot cheese dip
Näin kanatäyte valmistuu:
1. Lorauta tilkka öljyä pannulle ja heitä pieni kananpala sekaan. Kun kananpala alkaa rätistä tiedät, että pannu on kuuma. Jos teillä on keraaminen pannu kuten meillä, ei öljyä välttämättä tarvita, sillä pannuun ei pala mikään kiinni.
2. Kaada loputkin kanat pannulle ja sekoittele niitä. Kannattaa vähän säädellä hellan lämpöä pienemmäksi, jotta voi antaa kanojen lopuksi rauhassa paistua ja pilkkoa sillä välin kasviksia.
3. Mausta kana. Mä itse menen aina mausteiden kanssa fiiliksen mukaan, sillä tykkään mausteisesta ruoasta, eikä usein perus pirkan ohjeissa makua ole tarpeeksi. Heittele siis aivan pelottomasti mausteita kanan sekaan ja maistele, mikä maistuu sun suuhun hyvältä!
4. Pilko kasvikset. Muista ennen paloittelua pestä kaikki ainekset hyvin ja vähän kuivailla paperilla. Mä heittelin pilkotut kasvikset isolle lautaselle. Salaattia mä en pilkkonut, sillä se on kivempi sitten itse repiä sen kokoiseksi kuin itse haluaa.
5. Valitse välineet kaikille kastikkeille, ja sitten onkin valmista!
Sitten vaan kasailemaan täytteitä mikrossa (tai uunissa) lämmitetyn tortillapohjan päälle. Mä tungen aina liikaa täytteitä, jolloin tortilla pursuaa, eikä siitä saa otetta. Kannattaa mieluummin laittaa vähän, sillä ainahan saa lisää, ja täytteet on kivempi syödä tortillana kuin lautaselta. Taidan tarvita vähän harjoittelua!
Teille, jotka mahdollisesti taittelette tortillan väärin: Taita ensin pohja ja sen jälkeen sivut, jolloin tortillasta tulee pieni tasku, eikä sieltä tipu mikään ulos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti