lauantai 4. lokakuuta 2014

Subin keksien resepti??

Mun teki tossa about viikko sitten ihan sikana mieli subin keksejä. Erityisesti niitä valkosuklaa-pähkinä versioita, koska ne on aivan parhaita! Mietin siinä keittiössä että se on kai tehtävä reissu subiin. Äiti siinä kasas kauppalistaa, ja mä sain sitten loistavan idean: entä jos mä kokeilisin tehdä näitä ihania keksejä itte? Heti mä otin puhelimen käteen ja rupesin selaamaan, jos jostain löytyis joku hyvänolonen resepti. Muutama niitä sitten tuli vastaan ja mä valitsin niistä sitten sen parhaimman. Pyysin äitiä sitten tuomaan valkosuklaata ja panin tavarat valmiiksi. Ja koska niistä tuli niin perkuleen hyviä ja ne oli niin helppo valmistaa, mä ajattelin että miksen mä jakais tätä ohjetta teidän kanssa!

Subin valkosuklaakeksit

Ainekset:

200 g voita
0,5 dl taloussokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl maitoa
1 muna
1 munan keltuainen
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
ripaus leivinjauhetta
jotain suklaata, tässä tapauksessa: maraboun valkosuklaalevy
kourallinen haluamiasi pähkinöitä



 Tuossa pitäisi lukea, että sekoita muna ja KELTUAINEN, eikä valkuainen. My bad.




Lopuksi vielä anna noiden keksien jäähtyä ja nostele ne sitten lautaselle. Siis noista tuli ihan älyttömän hyviä! Meilläkin meni kaikki ihan parissa päivässä. Ja tosiaan tosta yhestä taikinasta mulla tuli kaks pellillistä, ja noi kun on niin makeita, ei niitä tarvitte monta syödäkkään kun on jo ihan täynnä. Eikä mennyt edes kauaa, kun noi äkkiä hutaisi. Mulla tosiaan jäi noi pähkinät kun en muistanut äitiä pyytää tuomaan pähkinöitä, mutta ei noi kyllä välttämättä mitään pähkinöitä tarvitse. Se taikina olis tosiaan pitänyt laittaa vähintään puoleksi päiväksi pakastimeen, mutta mä halusin noita keksejä heti, joten työnsin ne uuniin. Pelkäsin että menee kokonaan pilalle, mutta nääh kyllä noi ilman sitä pakastamis -vaihetta pärjää! 

Tuli tosiaan ihan äärettömän hyviä, vaikkei ehkä ihan vetänyt vertoja subin omille. Noissa oli luultavasti liian vähän sokeria yms., kun ei ihan niiden subin keksien makeustasolle yltänyt. Meni kuitenkin kuin kuumille kiville, joten mä todella kehotan teitäkin kokeilemaan!!

4 kommenttia:

  1. Ihanan näkösiä! Sopisko noitten tekeminen vähän huonommallekki leipojalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan toki! Oli tosi simppeli, nimittäin vaikeinki juttu oli varmaan vaan ton keltuaisen erottelu valkuaisesta ;D Eli ihan varmasti onnistut jos kokeilet, trust me!

      Poista